رئیس انجمن داروسازان کشور:
55 درصد گردش مالی دارویی کشور در انحصار 900 داروخانه دولتی
رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: بیش از ۵۵ درصد گردش مالی دارویی کشور دست نزدیک به ۹۰۰ داروخانه دولتی است و ۱۳ هزار داروخانه دیگر با ۴۵ درصد ارتزاق میکنند.
پیام نو | محمد باقر ضیا، در افتتاحیه همایش انجمن داروسازان ایران که در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: انجمن داروسازان ایران سرنوشت بقیه صنفها را پیدا کرده است. این انجمن در تمام ادوار با وجود اینکه از طریق دولت حمایت نمیشود، درخشیده است.
وی با بیان اینکه طول دوره این انجمن ۳ سال بوده و قرار بود بعد از ۳ سال با یک انتخابات دمکراتیک این انجمن تحویل آیندگان شود، اما تاکنون پس از یک سال و نیم بعد از این زمان نتوانستهاند مجوز برگزاری انتخابات قانونی را اخذ کنند، افزود: این موضوع حیثیت انجمن داروسازان ایران را مورد هجوم قرار داده است. انجمن نیاز به هوای تازه دارد و این موضوع جز با یک انتخابات دمکراتیک میسر نیست.
رئیس انجمن داروسازان ایران تصریح کرد: از سالها پیش به دنبال یک استراتژی اساسی دارویی بر اساس مبنای علمی بودیم. تدوین سند اشتغال داروسازان در راستای ارتقاء خدمات آنها در بازههای زمانی کوتاه، میان و بلند مدت است.
ضیا بیان کرد: سیاستهای دارویی کشور بر چه مبنایی حرکت میکند؟ آییننامه با کدام اطلاعات و بر چه مبنایی نوشته شده است؟ تعداد داروسازان خروجی و ورودی در چه حد بوده است؟ همه این سوالات را در سند توسعه اشتغال داروسازان پاسخ دادیم.
وی ادامه داد: با کمک فرهنگستان علوم دارویی کلیات این سند آماده شده است و در حال حاضر این سند به سازمانهای غذا و دارو و نظام پزشکی ارسال شده است و تنها اراده وزارت بهداشت و مسئولین دارویی کشور مانده است تا نسبت به این مسئله کارگروههایی تشکیل دهند. بعد از این موضوع مطمئن باشید هر آییننامهای که نوشته شود حدود ۸۰ درصد مطالبات مردم و داروسازان را نمایندگی خواهد کرد.
رئیس انجمن داروسازان ایران عنوان کرد: اقتصاد داروخانه در حال فروپاشی است و اگر مسئولین و داروسازان این موضوع را جدی نگیرند در آیندهای نزدیک با یک فروپاشی بزرگ مواجه خواهیم شد. بیش از ۵۵ درصد گردش مالی دارویی کشور دست نزدیک به ۹۰۰ داروخانه دولتی است و ۱۳ هزار داروخانه دیگر با ۴۵ درصد ارتزاق میکنند.
ضیا در خصوص مشکلات موجود با سازمان بیمهها خاطرنشان کرد: هشت ماه است که سازمان تامین اجتماعی نسخ کاغذی داروخانهها را پرداخت نکرده است. کمتر از ۵۰ درصد حق بیمه تعیین شده، از سوی دولت به سازمان بیمه سلامت ایران پرداخت می شود.
در ادامه دکتر علیرضا شهریاری،رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی بیان کرد: حدود دو سال است که انتخابات سراسری داروسازان را پیگیری میکنیم. ما داروسازان آماده انتخابات قانونی هستیم و از وزیر کشور انتظار داریم که مجوز اجرای انتخابات سراسری را صادر کنند.
وی افزود: اقتصاد داروخانهها مشکل داشته و جانبازهای ما آواره هستند. حدود ۶ ماه است که جانبازان پول داروخانه و مراکز درمانی ندارند و خیلی از مراکز دولتی نیز از پذیرش این جانبازان امتناع کردهاند.
دکتر مهدی رضایی، معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران در ادامه با بیان اینکه سال ۱۴۰۰ سال پر چالشی بود، اظهار کرد: اگر سال گذشته را به دو ۶ ماهه تقسیم کنیم در ۶ ماهه اول سال تقریبا منابع افزایشهای پیشبینی شده در قالب مصوبات قانونی صرف شد و در ۶ ماهه دوم منبعی برای افزایشها نمانده بود.
وی افزود: سازمانهای بیمهگر منابع شناوری نداشته و در ابتدای هر سال منابع مشخصی دارند. منابع سازمانهای بیمهگر یکسان نیستند. در کشور حداقل سه سازمان بیمهگر عمده داریم که بیش از ۹۵ درصد جامعه را با تنوعی کاملا متفاوت پوشش میدهد.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: سازمان بیمه سلامت متولی حدود ۴۲ میلیون بیمهشده عمدتا اقشار ضعیف بوده و حدودا ۸۵ درصد حق بیمه اکثر این افراد را دولت متقبل شده که متاسفانه کمتر از ۵۰ درصد آن را محقق میکند.
همایون سامهیح، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار کرد: موکدا تکرار میکنم هر برنامه و طرحی که برای اجرا داریم باید چند متخصص در مورد نتایج کوتاه و بلند مدت آن نظر بدهند. در مورد مسائل داروسازان، انجمن داروسازان ایران باید صاحب نظر باشد اما متاسفانه توجهی به نظرات آنها نشد و مطمئنا این موضوع برای داروخانهها اثرات منفی در پی خواهد داشت.
وی افزود: کلاهبرداریها و سوءاستفادههای زیادی از صنف داروسازی انجام میشود. داروساز و موسس داروخانههایی که جدیدا در مراکز استانها شروع به فعالیت کردند با توجه به اینکه تاسیس داروخانه در این مناطق احتیاج به سرمایه بالایی دارد مجبور میشوند به صورت شراکتی داروها را در اختیار افرادی غیر از داروساز قرار دهند و در این حوزه سوءاستفادههای زیادی شده است.
انتهای پیام