نماینده مجلس یازدهم در گفتوگو با پیام نو:
در ایران، تخریب و ولنگاری زیادی در اینستاگرام وجود دارد| خطوط قرمز در غرب رعایت میشود
دبیر فراکسیون رسانه و فضای مجازی گفت: تخریب و ولنگاری بسیاری در اینستاگرام وجود دارد و بسیاری از خانوادهها احساس ناامنی میکنند.
پیام نو| محمد رشیدی در گفتوگو با پیام نو، درباره هدف تشکیل فراکسیون رسانه و فضای مجازی در مجلس شورای اسلامی گفت: در ابتدا قرار بود کمیسیون فضای مجازی تشکیل شود که در مجلس، رأی نیاورد. البته هماکنون در این فراکسیون، همکاران خوبی دور هم جمع شدهاند و در مجموع، فراکسیون خوبی است، به این دلیل که همکاران جوانی در این فراکسیون حضور دارند.
وی ادامه داد: امروز فضای مجازی، یکی از عرصههای جدی زندگی تمام افراد در ابعاد سیاسی، اقتصادی و… بوده و به نوعی جزو لاینفک زندگی شده است. میخواهیم کمک کنیم هم این فضا و عرصه بازتر شده و هم توانمندیها بیشتر شود.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس خاطرنشان کرد: در دوران کرونا و پساکرونا، فضای مجازی میتواند بسیار تأثیرگذار باشد. باید کمک کنیم تا اگر زیرساختی موجود نیست، بهوسیله وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فراهم شود. همچنین فضا را بازتر کرده و در عین حال سعی کنیم کار فرهنگی نیز انجام شود تا فضاهای تخریبی که در شبکههای مجازی وجود دارد را در حد توان مدیریت کنیم.
اینستاگرام در ایران، آزاد و باز است
دبیر فراکسیون رسانه و فضای مجازی اضافه کرد: بهعنوان مثال برنامه اینستاگرام، حتی در کشورهای غربی به این شکل نیست که در ایران، آزاد و باز است. در کشورهای غربی، افراد خود را متعهد به رعایت قوانین کشورشان میدانند و بسیاری از خط قرمزها مراعات میشود؛ اما در ایران چنین چیزی را مشاهده نمیکنیم؛ بنابراین جزو مواردی است که دوستان باید چه در زمینه سختافزاری و چه در زمینه نرمافزاری، کمک و پیگیری کنند تا بیشتر بهره ببریم.
رشیدی تأکید کرد: امروز فضای مجازی را با توجه به ارتباط تنگاتنگی که مردم با آن پیدا کردهاند، باید فضای حقیقی نام نهاد، .
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه ممکن است در اینستاگرام شاهد محدودیتهایی مانند فیلترینگ باشیم یا خیر، گفت: بحث محدودیت مطرح نیست، حرف من این است که کاربران اینستاگرام در کشورهای غربی به قوانین آن کشور متعهدند؛ اما در کشور ما، فضای آن بسیار باز است؛ حتی خطوط قرمزی که در غرب رعایت میشود، در کشور ما مراعات نمیشود.
این عضو فراکسیون رسانه و فضای مجازی، در ادامه افزود: تخریب و ولنگاری بسیاری در اینستاگرام وجود دارد و بسیاری از خانوادهها نسبت به فرزندان خود و جامعه، احساس ناامنی میکنند. بحث بر سر فیلترینگ نیست؛ اما میتوان دقیقاً همان رفتارهایی که در جوامع غربی و تحت امر قانونشان وجود دارد، در ایران هم وجود داشته باشد.
پیگیر اینترنت ملی هستیم
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس درباره اینکه آیا فراکسیون رسانه و فضای مجازی برای اینترنت ملی برنامهای را در نظر دارد یا خیر، گفت: اینترنت ملی سالهاست که بحثش مطرح است؛ اما کار خاصی در موردش انجام نشده؛ با این وجود دوستان پیگیر هستند تا قدمی در جهت رسیدن به آن بردارند.
وی ضمن تأکید بر اینکه اینترنت ملی نیاز به زیرساختهایی دارد، تصریح کرد: بخشی از اقدامات سخت افزاری باید به کمک وزارت ارتباطات حل شود و برای تأمین بخش محتوا نیز نخبگان باید به میدان بیایند؛ اما اینکه فقط بخواهیم تمام تمرکزمان را بر اینترنت ملی بگذاریم و از بقیه جهان غافل شویم، ممکن نیست؛ چون فضایی است که عمده مردم جهان در آن حضور دارند. با این حال باید خودمان را در بستری تعریف کرده و بتوانیم آن را عرضه و ارائه کنیم.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس عنوان کرد: همکاران دغدغه دارند که هم در زمینه محتوایی و هم در زمینه سختافزاری، ارتقایی انجام شود، فضای مجازی به سمت توسعه و پیشرفت برود و تبدیل به فضایی آسیبزا برای خانوادهها نشود.
رشیدی در پایان تأکید کرد: شرایط به وجود آمده ناشی از کرونا نشان داد که از همین فضای مجازی چقدر میتوانیم معاملات اقتصادی را تقویت کنیم و توسعه ببخشیم. البته اینها نیاز به زیرساخت و آموزش دارد؛ کما اینکه نمیدانیم کرونا تا چه زمانی ادامه دارد. اتفاقاتی مثل کرونا باعث میشود موضوعات دیگری مانند اقتصاد دیجیتال در کشور تقویت و تثبیت شود.