مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران:
صید تجاری ماهیان خاویاری در خزر ممنوع شد
یک مقام مسئول در سازمان شیلات ایران از ممنوعیت صید ماهیان خاویاری در سال 2021 خبر داد.
به گزارش پیام نو، مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران اعلام کرد: براساس تصمیم جدید از سوی کمیسیون حفاظت و بهره برداری بهینه از منابع زنده دریای خزر، صید تجاری ماهیان خاویاری برای سال ۲۰۲۱ ممنوع شد.
به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مختار آخوندی در نشست مجازی کمیسیون حفاظت و بهره برداری بهینه از منابع زنده دریای خزر افزود: نمایندگان پنج کشور ساحلی دریای خزر بار دیگر ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری را برای جلوگیری از انقراض اینگونه ارزشمند آبزی به تصویب رساندند.
مختار آخوندی افزود: ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری در دریای خزر از سال ۲۰۱۰ آغاز شده و قرار است کشورهای عضو کمیسیون حفاظت و بهره برداری بهینه از منابع زنده دریای خزر، آثار ممنوعیت صید این گونه ماهی را بررسی و نتایج را اعلام کنند.
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران با بیان اینکه صید تجاری ماهیان خاویاری در دریای خزر بر اساس این تصمیم همچنان قاچاق محسوب می شود، افزود: نیروهای یگان حفاظت از منابع آبزیان سازمان شیلات و نیروهای دریایی و مرزبانی ناجا با متخلفان صید ماهیان خاویاری مطابق قانون برخورد می کنند.
آخوندی درباره صید غیر مجاز ماهیان استخوانی در دریای خزر نیز گفت: صید غیر مجاز ماهیان استخوانی در استان های شمالی کشور انجام می شود و این امر برخلاف فعالیت تعاونی های صیادی است که با مجوز و در زمان های تعیین شده از سوی سازمان شیلات به امر صید می پردازند.
وی عواملی همچون درآمد کم، بیکاری و نبود شغل را از دلایل ورود برخی از افراد به رودخانه ها و دریای خزر برای صید غیر مجاز بیان کرد.
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران افزود: صید غیر مجاز توسط افراد بدون مجوز و بدون رعایت زمان و مکان تعیین شده از سوی سازمان شیلات و با ابزارها و روش های ممنوع انجام می شود.